Inbjudan till program 2016
Till alla textilombud

Den 11 och 12 mars är det Heimbygdas stämma och rådslag på OSD i Östersund. Textilkommittén medverkar. Mia Svartholm kommer att vara i foajén den 12 mars kl.13-15 för att visa nålbindning. Hon vill också veta om det finns något nålbundet i din förenings samlingar. Ta gärna med föremål och foton. Ta kontakt med din hembygdsförening om du vill delta i stämman!

I maj invigs utställningen Hög Tid. Slöjd och Folkkonst anno 2016 på Jamtli. På liv och död, för vardag och fest. Dagens folkkonst från Jämtland och Härjedalen visas upp. Den 4 maj kl.10.30 får ni textilombud en specialvisning av Ingela Fredell. Fika kan den som vill göra i Jamtli Café efter visningen.

Näs Hembygdsförening hälsar alla textilombud välkomna den 8 juni mellan kl.12 och 15.30 i Stenstugan i Bleka, Näs Hembygdsgård. Vi tittar på Hembygdsgården och deras samlingar. Det blir en praktisk genomgång av hur man stärker och formar stycket till dräkten, samt hur man sätter på sig stycke och mössa. Det finns sopplunch att köpa samt tid för att utbyta tankar. Föranmälan är viktig för lunchens skull. Fråga efter vägbeskrivning när du anmäler dig! Föranmälan görs senast den 1 juni till Birgitta Andersson 073-182 13 17, alt. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

”Brev till mitt Barnbarn” är en utställning tillverkad av en grupp volontärer från olika länder, som har träffats och delat med sig av sina berättelser, bilder och klädesplagg. Den invigs i Jamtli Café den 19 juni. Jamtlis nya "Sakkunniga inom Textil" Lowissa Wallgren Frånberg visar utställningen för textilombuden den 20 juni kl. 14.00. Samling i Jamtli entré.

Den 7 september kl.13.00 är ni välkomna till Havremagasinet. Håkan Järvholm berättar om databasen och föremålsregistreringen med inriktning mot hembygdsföreningarna. Visning i samlingarna. Fika finns att köpa till självkostnadspris. Anmälan är viktig och antalet är begränsat. Föranmälan görs senast den 1 september till Marie Madsen 070-322 79 39, alt. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Den 9 november visar Bengt Nordkvist Jamtli arkiv och vad som finns där med särskild tonvikt på dräktkapslarna. Säg gärna till när du anmäler dig om du vill se någon särskild kapsel. Jamtlis Gynnare serverar fika till självkostnadspris och berättar om sin verksamhet. Anmälan är viktig och antalet är begränsat. Samling i gamla museets entré. Föranmälan görs senast den 3 november till Sigrid Grenholm 063-34 200 alt. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Digitaliseringen av sockendräkter fortsätter. Sänd in uppgifter om ”din dräkt” till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Följ oss även på www.heimbygda.se och jamtland.hemslojd.org och www.facebook.com/HeimbygdasTextilkommite

Med hopp om att vi snart ses!
hälsar Heimbygdas textilkomitté

Sigrid Grenholm 063-34 200
Örjan Bertilsson 063-370 47
Marie Madsen 070-322 79 39
Ingela Fredell 070-644 67 36
Lowissa Wallgren Frånberg 070-554 33 30

 

 

Facebook Twitter